Bu hafta vizyona girenler: Ece'nin Vizörü köşesinden



Üç aylık bir yaz tatili sonrasında tüm Pertevniyallilere "Merhaba!". Havaların serinlemeye başladığı, yağmurun hayatı felç ettiği bugünlerde yapılacak en güzel şey sanırım sinemaya gitmek… (tabii sele kapılmadan.)

Sinemalar yazdan kalan filmlerle birlikte dopdolu. Tam yirmi beş film var. Hepsine olmasa da bu hafta gösterime girenlerle birlikte izlenmesi gereken filmlere şöyle bir değineceğim.



Evimde Uzaylı Var, İçten Gelen ve Çizmeli Kedi bu hafta vizyona girenler. Fantastik komedi türündeki Evimde Uzaylı Var'ın başrollerinde Ashley Tisdale, Robert Hoffman, Malese Jow, Gillian Vigman, Kevin Nealon'ı görüyoruz. Filmin konusu ise şöyle: Pearson ailesi tatil için Maine şehrine gider. Fakat vardıklarında, orada yalnız olmadıklarını fark ederler. Dost bir uzaylı oradaki evi önceden keşfetmiştir. Ancak yanındaki arkadaşları onun kadar iyi değildir. İstekleri evi istila etmektir. Çocuklar tüm güçleriyle gittikleri evi korumak zorunda kalmıştır, aksi takdirde yaratıklar onları uzaya gönderecek ve dünyayı ele geçirecektir.



Gerilim-korku sevenler için ise bu hafta vizyona giren film İçten Gelen. Grovetown adlı küçük sakin bir kasaba genç bir çiftin garip intihar olayıyla sarsılmaktadır. Ardından başka intiharlar da ortaya çıkınca dinine bağlı protestanlardan oluşan kasabalılar kilisenin ve inançlarının korumasına sığınırlar. Kasabanın vaizinin oğlu ile arkadaşlık eden Lindsay ise kasaba halkı kadar rahat değildir ve olanları aklından çıkaramamaktadır. Olayın gizemini araştıran Lindsay dini inancı olmayan bir aileden gelen Aidan ile arkadaş olur. Genç kız daha sonra şeytani ve açıklanamaz bir varlığın tüm bu olayların sebebi olduğuna kanaat getirir. Sanki gizli bir katil bir kurbandan diğerine dolaşmaktadır... Korku içindeki kasabalılar olan olayların intikamını kimden alacağını bilmez haldeyken Lindsay bilinmezlerin çözümünün Aidan’da olduğunu düşünür... Unutmadan filmin başrollerinde Thomas Dekker, Adam Goldberg, Jared Harris, Margo Harshman, Brittany Robertson var.

Bu haftanın bence en güzel filmine geldi sıra: Çizmeli Kedi. Animasyon tarzındaki filmi Mehmet Ali Erbil, Belit Özükan ve Ziya Kürküt seslendirmiş. Klasik Çizmeli hikayesinin Fransızlar tarafından yapılmış bir animasyon versiyonunu görüyoruz. Bilmeyenler için de konu şöyle: Bir değirmencinin küçük oğluna, sihirli çizmeler giyen ve konuşan, tuhaf bir kedi miras kalmıştır. Kedi, dalavere ve mizah yoluyla değirmencinin küçük oğlunun tek aşkı dans etmek olan Prenses’in kalbini fethedip onunla evlenmesine yardım eder. Başka kötü karakterler de Prenses’le evlenmeyi arzu etmektedir. Ve bu düğüne mani olmak için ellerinden gelen her şeyi deneyeceklerdir.

Geçen hafta gösterime giren Orphan- Evdeki Düşman da gerilim-korku türünde bir film. Gerilim-korkuseverlere İçten Gelen yerine bu filme gitmelerini önerebilirim. Yapımcılığını Leonardo Di Caprio'nun yaptığı film, ABD, Almanya, Fransa ve Kanada ortak yapımı. Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, Jimmy Bennett başrollerde. Konusuna gelince;

Doğmamış çocuklarının trajik ölümü Kate ve John'u perişan eder. Hayatlarını normale döndürmek için başka bir çocuk evlât edinmeye karar verirler. Yöredeki bir yetimhanede gittiklerinde Esther adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler, ama Esther göründüğü gibi değildir. Kate, John'a ve diğerlerine Esther'ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır.
Son olarak sinemalara üç hafta önce gelmiş olmasına rağmen popülerliğini yitirmeyen bir filmi öneriyorum. 3D deneyimini daha önce yaşamadıysanız, mutlaka deneyin. Son Durak 4: Digital 3 Boyutlu. Son Durak serisinin son filmi. Yönetmenliğini David R.Ellis yapmış ve başollerde Krista Allen, Nick Zano, Mykelti Williamson, Bobby Campo var. Son filmin konusu şöyle: Nick ve arkadaşları bir haftasonu araba yarışı izlemeye giderler. Bu sırada Nick yarışın yapıldığı stadyumda çok büyük bir kaza meydana geldiğini, insanların öldüğünü ve stadyumun izleyicilerin üzerine yıkıldığını görür. Nick bu gördüklerinin birazdan yaşayacakları bir felaket olduğunu farkederek, 12 kişiyi kendisi ile birlikte stadyumdan çıkmaya ikna eder ve böylece kazadan kurtulmuş olurlar. Ama ölüm yarım kalan işini bitirmek için geri döner. Stadyum kazasından kurtulanları çok daha korkunç kazalar beklemektedir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder