2 Ekim Vizyona Girenler...

Yaz tatilinin ardından Ramazan’ı ve Ramazan Bayramı’nı da geride bıraktık. Okullar açılıp, şehir canlanırken sinemalar ve televizyonlarda da sezon açılıyor. Televizyonlar yeni dizilerini ekrana sürerken, sinemalarda da bu sezon gösterime girmeyi bekleyen 75 film bekliyor. Bu sayı şimdilik bilinenler, ileriki günlerde bu sayıda da artış olması bekleniyor.



Bu hafta sadece 6 yeni film gösterime giriyor. Ama sinemalarda sizi en az 20 film bekliyor. Ne kadar verimli bir sezon değil mi? Her zevke hitap eden birden fazla seçenek var.

Kampüste Çıplak Ayaklar, Karanlıktakiler, Matrak Adamlar, Acı, Son Veda ve Oyuncu. Üç Türk filmi ve üç yabancı film.



Başarılı oyuncu Cansel Elçin uzun süredir üzerinde çalıştığı "Kampüste Çıplak Ayaklar", dram ve romantik komedi öğelerini barındırıyor. Filmin başrollerini Ezgi Asaroğlu, Damla Sönmez, Melza Burcu İnce, Cansel Elçin, Türkü Hazer, Altan Erkekli, Binnur Kaya paylaşıyor. Hikâye, İstanbul’daki bir Üniversite'de geçiyor. Farklı sorunları olan gençlerin bulunduğu sınıfın kapısı bir gün açılır ve içeri adı Şiva olan Hintli bir kız girer. İlk başta herkesin giysileri ve görünüşünden dolayı alay ettiği kız, sonradan herkesin arkadaşı olacak ve farklı kültürden gelmenin verdiği farklı bakış açısı, inançlar, mitolojik hikâyelerin yardımıyla onların hayatını değiştirecektir. Ancak hiç kimsenin bilmediği, bu Hintli kızın bir sırrı olduğudur.


Film günümüzün gençlerinin yüzeysel yaşantılarına, birey olmalarına izin vermeyen toplumsal baskılara ve gençlerin duygusal yönlerinin çöküşüne eleştirel bir bakış getirmesi ile öne çıkıyor. Bakalım Cansel Elçin bu ilk uzun metraj film denemesinde başarılı olabilecek mi?



Gösterime giren bir diğer Türk filmi olan Karanlıktakiler ise Çağan Irmak imzasını taşıyor. Karanlıktakiler başrollerini Meral Çetinkaya, Erdem Akakçe, Derya Alabora ve Şebnem Dilligil'in paylaştığı bir gerilim filmi. Egemen (Erdem Akakçe) 30'lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren (Meral Çetinkaya) ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.

Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi, kendisini hapsettiği evinde yaşadığı bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen'dir. Oğlunun kendisinden ayrılmasına dair en ufak bir düşünce bile bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.

Egemen'in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, rahat nefes alabildiği, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen'i. Öte yandan patronu Umay'a (Derya Alabora) duyduğu ilgi genç adam için büyük bir açmazdır. Annesinin varlığı bu ilgi önünde koca bir engeldir. Çaresizliği artan Egemen iki kadın arasında sıkışıp kalır.


Matrak Adamlar'ın başrolünde Adam Sandler var. Sadece bu ismi görmek bile bize kahkaha dolu bir film olacağı izlenimini veriyor. Ünlü bir stand-up ustası olan George Simmons, kan dolaşımındaki bir sorun nedeniyle ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. George'un bir yıldan az ömrü kalmıştır. Ira ise ümit vaadeden ve George'u örnek alan bir stand-up komedyenidir. Ira ve George günün birinde aynı klüpte sahne alırlar. Ira'nın yeteneğini fark eden George, onu asistanı olması için ikna eder. Ira'nın hayatına girmesi ile George bir çalışandan çok, bir arkadaş edinmiştir.


Oyuncu'da Gerard Butler, Milo Ventimiglia, Michael C.Hall, Aaron Yoo, Alison Lohman’ı görüyoruz. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Çok oyunculu bir oyun platformu kurulmuştur. Oyuncular hükümlülerden seçilmektedir. 30 oyundan sağ olarak çıkan oyunculara özgürlük vaat edilmektedir. Bu oyunun yıldız oyuncusu Kable bir taraftan özgürlüğünü kazanmak için bu ölümcül oyunda mücadele verirken bir taraftan da oyunun yaratıcısı olan Ken Castle’ı devirmek istemektedir. Fakat bu hiç de kolay olmayacaktır. Yakışıklı oyuncu Gerard Butler geçen hafta gösterime giren Kadın Aklı Erkek Aklı ile beraber tam iki filmiyle sinemalarda. Hayranlarına duyurulur.

Acı bu hafta gösterime giren Türk filmlerinin sonuncusu. 'Acı'nın başrollerini Bursa ve Erzurum Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Nesrin Cavadzade ile 'Sürü' filminin unutulmaz ağabeyi Erol Demiröz paylaşıyor. Bir dede ile torunun yürekleri burkan hikayesini anlatan film Erzincan’ın, iki bin metre yüksekliğindeki bir dağ köyünde kış şartlarından dolayı güçlükle çekilmiş.

Gelelim son filmimize. Son Veda… Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını evine götüren film, Japonya'nın dini inançlarına ve geleneklerine yer yer komik ve duygusal bir bakış atıyor. Ölümün bir son mu yoksa yeni bir yolculuğun başlangıcı mı olduğunu sorgulatan film, izleyicisini sömürmeyen son derece naif ve aldığı ödülleri sonuna kadar hak eden bir yapım. Çello çalan Daigo Kobayashi, orkestrasının dağılmasının ardından eşiyle beraber doğduğu kasabasına geri döner. Başka bir işte çalışacak deneyimi olmadığı için deneyim aramayan "Gidişler" ismindeki bir işe seyahat acentası zannederek başvurur.

Aslında yapacağı işin Japon kültüründe önemli bir yere sahip "Nokanshi", yani ölüleri öbür taraftaki yolcukları için hazırlama geleneğinin bir parçası olduğunu öğrenir. Daigo'nun işi ölüleri usulüne göre tabutlara yerleştirmektir. İlk başlarda bu durumda hoşlanmasa da zamanla işine alışılan Diago'nun kendi yaşantısı, bakış açısı ve duyguları da bu işle beraber değişecektir.

Bu haftalık da bu kadar. İyi seyirler.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder