“Joseph Beuys ve Öğrencileri” Sakıp Sabancı Müzesi’nde...







Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Turkiye’deki 100. yılını kutlayan Deutsche Bank’ın isbirliğiyle, 09 Eylul - 01 Kasım 2009 tarihleri arasında, “Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu’ndan Seçmeler” baslıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.


 
Kuratorluğunu, Deutsche Bank Sanat Global Baskanı Friedhelm Hutte ile Sanat Elestirmeni Ahu Antmen’in yaptığı sergi, cağdas sanatın efsanevi oncusu Joseph Beuys’un kağıt uzerinde gerceklestirdiği calısmalarla; onde gelen oğrencilerinden Peter Angermann, Lothar Baumgarten, Walter Dahn, Felix Droese, Imi Giese, Jorg Immendorff, Anselm Kiefer, Imi Knoebel, Inge Mahn, Ulrich Meister, Meuser, Blinky Palermo, Katharina Sieverding ve Norbert Tadeusz’un desen, fotoğraf ve baskılarını ilk kez bir araya getiriyor.


“Oğretmenliğim en buyuk eserimdir. Gerisi teferruattır.” diyen Beuys, 1961’den okuldan cıkarıldığı 1972 yılına kadar, Dusseldorf Sanat Akademisi’nde 300’den fazla oğrenci yetistirdi. Sanatsal arayıslarından bağımsız, kendini bir eğitimci olarak goren sanatcı, oğrencilerini de kendi yollarını bulmaya tesvik etmesiyle biliniyor. Sergi, 350’yi askın eserle, Beuys’un karizmatik bir oğretmen olarak tesvik ettiği butun sanatsal yaklasımların bir yelpazesini sunuyor. Ayrıca, cağdas sanatın en onemli donemlerinden birini ve Joseph Beuys’un oğrencileri uzerinde bugun bile devam eden etkisini gozler onune seriyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder