Twilight AŞ - part 1


MediaCat Ekim sayısında yayınlanan haberim, Twilight Saga: New Moon'un gösterime girmesinin ardından yine revaçta :) 


İlk filmi olay yaratan Twilight (Alacakaranlık) serisinin ikinci filmi Yeni Ay 20 Kasım’da gösterime giriyor. Basında Twilight haberi çıkmayan neredeyse bir gün geçmezken, büyük bir pazara dönüşen seriyle ilgili çılgınlıklar da devam ediyor. 


Stephenie Meyer’ın 2005’te yazdığı ve çıktığı andan itibaren bestseller olan kitabından uyarlanan 122 dakikalık bir film olan ‘Twilight’ (Alacakaranlık), 2008’in en çok ses getiren filmlerinden biri oldu. Kristen Stewart ve Robert Pattinson’ın başrollerini paylaştığı film, beyaz perdede 70 milyon dolarlık gişe hâsılatı yaptı. 20 Kasım’da gösterime girecek olan ikinci film ‘Yeni Ay’ın da aynı etkiyi yaratması bekleniyor. Yani ‘Twilight’ fırtınası 2009’da da esmeye devam edecek.  



FENOMEN
Yurtdışında, özellikle Amerika’da aldığı olumlu tepkilerin ardından ‘Twilight’ Türkiye’de de sinemaseverler tarafından merakla beklenen filmlerden biri haline geldi. Öncelikle,  Stephenie Meyer tarafından yazılan kitap haftalarca en çok satanlar listesinde bir numarada kaldı. Kitabın hayranları filmi de sabırsızlıkla bekledi. Ve filmden sonra Twilight çılgınlığı artarak devam etti. Kitapların devamı geldi ve bu kitapların da filme çekilmesine karar verildi. Twilight internette en çok aranan dört filmden biri oldu. Birçok ülkede fan sayfaları, forumları açıldı. Kendilerine ‘Twilighter’ diyen büyük bir hayran kitlesine sahip olan film sayesinde filmin oyuncuları bir anda hayal bile etmedikleri bir şöhrete kavuştu.


İkinci filmin fragmanı ise yayınlandığı andan itibaren milyonlarca kez izlenerek, Harry Potter gibi uzun senelerdir, birçok hayranı olan filmlerin fragmanlarının izlenme sayısına ulaştı.  Çünkü film, izleyicinin istediği birçok şeyi barındırıyordu. Aşk, macera, gerilim… Twilight sadece bir vampir filmi değildi. Diğer vampir filmleri sadece kan, şiddet içerirken, Twilight izleyicilere diğer vampir filmlerinde bulunmayan farklı bir şey sundu: AŞK! Bütün bunlar çok fazla sayıda insanın ilgisini çekti. Tabii kadro da. Özellikle Edward rolündeki Robert Pattinson, genç kızların yeni sevgilisi haline geldi.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder