Twestival Bu Akşam 19.30'da Tomtom Sokak'ta

25 Mart 2010’da 24 saat boyunca İstanbul’un da arasında olduğu 250’den fazla dünya kenti, Twitter üzerinden birbirini tanımış gönüllü organizatörler eşliğinde Twestival’i kutlayacak. 

Twestival, 2008 yılında Londra’da iletişim uzmanı Amanda Rose tarafından gönüllü bir hareket olarak  başladı. Amanda Rose ve arkadaşları Twitter üzerinden dünyanın çeşitli şehirlerinde gönüllüler bularak hem sosyalleşme hem de yardımlaşma amacındaki bu oluşumun ilk adımını attılar.  Her yıl biri küresel biri yerel olmak üzere iki kere düzenlenen Twestival’da tüm gönüllülerin demokratik seçimiyle yardımda bulunulacak kuruluş belirleniyor. Twittercıların bir araya gelerek hem gönüllerince eğlendikleri hem de sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirdikleri bu festivalleri geçtiğimiz yıl 250’yi aşkın şehir aynı gün düzenledi.

Türkiye’de de İstanbul gönüllüsü Duygu Saylam tarafından başlatılan Twestivaller 25 Mart 2010 tarihinde 3. kez kutlanacak. Daha önceki yıllarda tamamı Twittercılardan oluşan katılımcılar 360 İstanbul restoran barda bir araya gelerek 2009 yılında küreselde Charity Water yerelde ise TODEV (Türkiye Otistikleri Destekleme ve Eğitim Vakfı) destekledi. 


İstanbul Twestival 25 Mart 2010, Perşembe akşamı yani bu akşam saat 19.30’da başlayacak. Bay J ve Geveze'nin sunumu ile moda performansı ve açık artırmada katılımcıların beğenisine sunulacak bazı hediyeler olacak. -Bedük'ün takım elbisesi gibi-


Bu akşam dergiyi bitirmiş ve ozalitini almış olursak ben de bir uğramayı düşünüyorum. 


TAVSİYE: Bu arada twestival fm diye bir şey var. Bugün Grey'in twit'inden gördüm ve ilk defa dinledim. Çok güzel :) linki de şu:  http://twestival-fm.com/cities/404001

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder